Fotograf Hege Brandal

Hei, jeg heter Hege og har vokst opp på Sunnmøre, omgitt av majestetiske fjell og fjorder. Jeg trives aller best utendørs, og kameraet er alltid med på tur for å fange de magiske øyeblikkene. Gjennom bildene mine håper jeg å vekke noe i deg og dele litt av den magien som naturen skaper. Nøkkelen til å skape de stemningsfulle bildene er lyset. Fargene og nyansene i landskapet trylles frem, og jeg jakter alltid det beste lyset – som er ved soloppgang og solnedgang. Det er da magien er sterkest, og gjerne når naturens elementer byr på ekte ruskevær! 

Jeg bor i Oslo og jobber med kommunikasjon og markedsføring i et teknologiselskap. I tillegg har jeg et eget firma som fotograf. Min reise som fotograf begynte allerede som 15-åring, utstyrt med et manuelt, analogt kamera og fremkalling av bildene på mørkerommet. Gjennom årene har min fotografiske reise vært variert og rik på erfaringer. Min hovedinteresse har ligget i å utforske det kreative aspektet av fotograferingen og fange stemninger i bildene mine. Jeg har også vært opptatt av å utvikle meg som fotograf, og har deltatt på en rekke kurs og workshops med noen av de mest anerkjente fotografene i Norge. Anne Helene Gjelstad, Morten Krogvold, Arnfinn Johnsen og Lars Andreas Dybvik har både inspirert og utfordret meg på hver sin måte, men jeg har også lært utrolig mye av de mange talentfulle og hyggelige deltagerne jeg har møtt på disse workshopene.

Min ambisjon som fotograf er å skape bilder som blir hengt på veggen – både naturbilder og portretter. Jeg håper at mine bilder kan gi god stemning i rommet, frembringe gode minner fra et naturlig portrett eller gi assosiasjoner til egne naturopplevelser. Hva ønsker du å ha på veggen din?